söndag 21 augusti 2011

Vad är detta?


Från parkeringen på Tjolöholm Classic 2010. Vad är detta som sitter monterat bakpå en 244? Själv har jag ingen aning, så förslag mottages.
Klicka för större bild

3 kommentarer:

 1. Hmmm... nåt som verkar gå att fälla ut och med uttag för ström... Märklig tingest.
  Nån form av campingattiralj för att underlätta vid t.ex. matlagning på tältsemestrar??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mats Andreasson29 mars 2014 23:37

   Hej!
   Nämen titta, där är ju min Volvo! Och min fotoplattform! Jag jobbar med att fotografera och skriva om gamla bilar och motorcyklar i bland annat Nostalgia och Allt om MC och grejen på bilden använder jag när jag ska ta bilder i farten - jag har gjort den själv i slöjden, som det brukar heta i julklappsrimmen (eller snarare hemma i garaget).
   Tittar du noga kan du se två plywoodramar innanför varandra. Om du lossar några skruvar kan du fälla ner den inre ramen så att den sticker rakt ut bakom bilen. Sedan skruvar du fast den igen, lägger en skiva ovanpå ramen, klättrar upp på skivan med kameran i handen och krokar fast dig med en livlina i metallöglan som skymtar längst upp på den yttre ramen. Därefter låter du någon betrodd chaufför köra 240:n (förslagsvis på något ställe utan annan trafik) medan bilen eller mc:n du ska fotografera kör strax efter - och sedan är det bara att trycka på avtryckaren på kameran. Perfekt överblick och möjlighet att variera bildvinkeln, till skillnad från när man ligger bak i en kombi som jag tror att de flesta fotografer gör när de tar den här typen av bilder.
   / Hälsningar och tack för en trevlig blogg, Mats Andreasson.
   P.S. Jodå, den är hållfasthetsberäknad. D.S.

   Radera