lördag 20 oktober 2012

Trampor

På moppeträffen i Dagstorp utanför Kävlinge stod denna trevliga scooter. En intressant placering av pedalerna! Före 1961 måste en moped ha trampor så kanske detta arrangemang fanns för uppfylla lagens krav. 
Det hade varit spännande och intressant att få se ägaren trampa hem om den inte hade startat!


3 kommentarer:

 1. Hej
  Modellen heter Puch R50 och hade en starkare motor än en vanlig moped, klassad som lätt mc. Jag har aldrig sett någon med trampor, så jag gissar att den har fått en äldre svagare motor och trampor senare i livet. Kan förstås vara något udda utförande från Tyskland eller Holland vilket jag dock starkt betvivlar. Ganska vanligt förekommande modell ute i Europa slutet av 60- och början på 70-talen. I Sverige användes frontpartiet till Alabama-modellen som dock hade kvar ramen och bakpartiet från ursprungsmodellen DS50 (den ljusblå)
  Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Micke för informationen!

   Radera
 2. Hej!
  Varianten med tramppedal togs vad jag vet inte in i Sverige men med Puch kan man aldrig vara helt säker då man ibland tog in bara något exemplar av modeller utanför det ordinarie programmet. Inte omöjligt att denna var för den holländska marknaden. Kolla in dessa länkar t.ex: http://www.voz.co.at/Gallery/Puch/page-0127.htm & http://www.benvanhelden.nl/Condorclub/condor/Brommers/Papierwinkel/FolderR50.htm. //Micke 2

  SvaraRadera