lördag 23 februari 2013

Pocket video movie 1987

Stor teknik, litet format. Man fick nog ha ganska stora fickor för att få ned denna videokamera som vägde 
1,2 kg! Annonsen är från Haléns 1987.

Priset, 8895 kr, motsvarar 16 600 kr i dagens penningvärde. Idag klarar en liten digitalkamera för runt tusenlappen att filma i HD-kvalitet. Även dagens smartphones fixar ju vassa HD-filmer. Vilken utveckling!
Vi köpte vår första videokamera, en Sony Hi-8, när vår dotter föddes 1991 och betalade då 14 000 kr. Det motsvarar idag ca 19 000 kr! Mycket pengar, men värt varenda öre. Hi-8-formatet var mycket bättre än VHS och filmerna har faktiskt förvånansvärt bra bildkvalitet. Filmerna är nu överförda till digitalt format och redigerade. En familjeskatt från när barnen var små som nu ligger på tre olika hårddiskar och dessutom är brända på DVD. Originalkassetterna ligger också i tryggt förvar.


2 kommentarer:

  1. Jag kan ångra att vi inte filmade barnen under de första åren. Mycket bilder blev det givetvis på dem men rörelser och tal saknar jag från de åren. Mycket berodde givetvis på prislappen på dessa videokameror. På den tiden hade Haléns ganska generösa personalrabatter, så någon tusenlapp till hade de nog gjort på denna videokamera. Låter tryggt att du säkerhetskopierat dyrgriparna!

    SvaraRadera
  2. Tänk alla gamla filmer man spelade in..och vilket jobb att överföra dom till digitalt..huvaligen vilket pris 8895..närmast en förmögenhet.

    SvaraRadera