fredag 31 januari 2014

SJ Buss 1955

Fredag idag och då blir det naturligtvis en bild med vackra damer!En ny SJ-buss från Hägglunds i Ö-vik. Taklucka på bussen eller ligger han på taket?
Foto: Lennart Nilsson

3 kommentarer:

  1. Den sista bilden är tagen i Funäsdalen och föraren ligger på taket. Det skall till en mästerfotograf för att arrangera en sådan bild. Jovisst, det är en ung Lennart Nilsson som sedan skulle bli världsberömd som tagit bilden. Den togs för en jubileumsskrift som SJ gav ut 1956 för att fira sitt 100-årsjubileum och som skulle tilldelas all personal som gåva. Det lär ha varit runt 60 000 anställda vid SJ på den tiden.

    SvaraRadera
  2. Den vänstra damen framför Göteborgsbussen ser ut att ha hamnat i lä, medan den högra ser ut som att hon fryser av snålblåsten. Eller också är hon bara väldigt kissnödig. :-)

    SvaraRadera
  3. Bussen på järnvägsvagnen påminner mig om när krockskadade bussar kom per järnväg till Arvika för att repareras på Bussarbeten. Bussar som då fick åka bärgningsbil från järnvägsstationen till verkstaden. Var lite pyssel med att lossa bussarna i sidled minns jag.

    SvaraRadera